SEGAF Nyhedsbrev
September 2021
Formanden tackler af!
Resultater af Danske Senior- og Veteranmesterskaber
Furesø Senior Open
Senior Herrer Landsholdet
Vintertour
Turneringsoversigt

Formanden tackler af!

Henrik Johansen har ønsket at afslutte sit engagement i bestyrelsesarbejdet.

Allerede for knapt et år siden bekendtgjorde Henrik overfor bestyrelsen, at han ønskede at trække sig i forbindelse med generalforsamlingen 2022.

Henrik blev i 2015 opfordret til at stille op og efterfølgende valgt til bestyrelsen ved en ekstraordinær generalforsamling i december 2015. 
SEGAF var på det tidspunkt ude i store problemer, økonomisk som organisatorisk, men den nyvalgte bestyrelse fik med økonomisk hjælp fra DGU rettet op på skuden. Siden da har bestyrelsen haft et forbilledligt samarbejde, såvel internt som med DGU, og SEGAF er  vokset, økonomisk og medlems mæssigt.

Der er blevet indført point rangliste, for derved at kunne kåre årets bedste Senior/Veteran spillere i hhv. herre og dame rækkerne. Denne point liste er senere overtaget af DGU og er idag en del af holdudtagelsen til vores Senior herre landshold.

I perioden blev også Superveteran rækken indført og senest på initiativ fra medlem alders bestemte teesteder.

Vinter-tour'en har set dagens lys og er hurtigt blevet en populær turneringsrække.

I efteråret 2019 overtog Henrik formands posten, og det gode samarbejde og medlemsudviklingen fortsatte.

Vi kommer helt sikkert til at savne Henrik, hans organisatoriske evner, hans humoristisk, drillende facon og kammeratskab.

Bestyrelsen. 

Danske Senior- og Veteran mesterskaber
6.-8. august 2021

DGU havde i år delt mesterskaberne således at Seniorerne spillede i Svendborg og Veteraner + Superveteraner i Kokkedal. Dermed skulle alle tilmeldte i år få mulighed for at deltage.
SEGAF takker mange gange på spillerne vegne for dette tiltag.

Senior DM i Svendborg

I weekenden var den danske seniorelite draget til Fyn for at spille det individuelle danmarksmesterskab, og det blev en spændende dyst for både damer og herrer!

damesiden var det nok ikke den store overraskelse, at Lotte Greve lagde sig i spidsen efter en første runde i +4, men Lene Barrett Holm kom stærkt igen med en 2. runde i +1, og det sikrede hende en foreløbig andel i førstepladsen sammen med Lotte Greve. Efter 10 huller om søndagen, hvor de to damer skiftedes til at tage føringen, trådte Lotte Greve imidlertid på speederen og gik i solo-udbrud med eagle, birdie, birdie, birdie, par, birdie, par og bogey! Hun går således bag-ni i -4 (-1 for hele runden) og vinder med hele 7 slag ned til Lene Barrett Holm!

Lottes spil var noget af det bedste blandt alle spillerne i Svendborg, også i forhold til herrerne, hvilket bl.a. kan ses i statistikken, hvor hun er den spiller, der har lavet flest birdies eller bedre (12 stk. mod Søren Bechs 11 og Bjørn Nørgaards 9), og den spiller, der spillede par 4-hullerne i færrest slag. I alt 80 spillere stillede til start, så det er noget af en præstation!

herresiden var der også masser af spænding, faktisk lige til det allersidste. Det startede egentlig helt som forventet med mange af favoritterne fremme i bussen efter første runde (hvis man lige ser bort fra Bjørn Nørgaards mareridtsrunde i +8 og Henrik Daugaards ditto i +13!), hvor vinden var temmelig kraftig og drillede mere end én spiller. Lørdag var vejret roligt og vinden knap så fremherskende, og det udnyttede Henrik Daugaard til at rykke frem i feltet med dagens (og mesterskabets!) laveste runde i -2. Selvom Daugaard også går dagens laveste runde søndag (i par ligesom Bjørn Nørgaard), var han dog for langt væk til at kunne spille en rolle i afslutningsfasen.

Efter en meget stabil lørdagsrunde med én bogey og sytten pars lå Michael C. Flindt i spidsen i +4, mens Jesper Happel, Kent Tonnesen og René Michelsen fulgte tæt efter i scoren +6. Om søndagen viser Jesper Happel det mest stabile spil af alle, og med en birdie på 18. hul vinder han danmarksmesterskabet for seniorherrer med 2 slag (+8) foran Bjørn Nørgaard, René Michelsen og Michael C. Flindt (+10).

Svendborgs golfbane stod absolut fantastisk med lynhurtige greens og masser af saftig græs på fairways og en tyk, sej rough; stort tak til greenkeeperstaben for at sætte banen perfekt op. Der var forecaddies på virkelig mange huller, og det var en rigtig god hjælp, da banen er temmelig kuperet med mange blinde slag og potentielle problemer bag bakketoppene. Stort tak til de mange frivillige fra DGU og Svendborg Golfklub, som gjorde weekenden til en stor oplevelse.

Link til stillingen: https://www.golf.dk/ranglister-golfbox...

DM for Veteraner og Superveteraner på Kokkedal.
På Kokkedals flotte bane, hvor flere af hullerne var lavet lidt om siden vi var her sidst i 2018 skulle der afgøres, hvem der var bedst i Veteran og Superveteran klasserne.
Fuldt felt på 93 spillere stillede op til start og dermed stor opbakning til dette mesterskab.
Hos Veteran damer havde Else Kalstad (+12), Furesø GK, fundet stor spillet frem og der var aldrig tvivl om resultatet. På en lige så sikker 2. plads kom Anette Cortsen (+29), Kokkedal GK og 3.pladsen gik til Anne Kaae (+38), Værløse GK.
Hos Superveteran damer vandt Iris Christoffersen (+42), Maribo Sø GK, sikkert foran Eva Heikamp (+59), Sydsjællands GK og med Birgitte Unmack (+64), Furesø GK, på 3. pladsen.
I Veteran herre rækken var det den lokale pro Nigel Willett (+8), der med -4 i først runde lagde sig i spidsen og lignede en sikker vinder. Flot spil af Carsten Brandt (+10), Ledreborg PGC og Henrik Dam (+12), Simon's GC, i 3. runde lagde dog et pres på Nigel og midtvejs var forspringet nede på 1 slag. Men rutineret og med godt spil kunne Nigel lade sig hylde p 18 green af de 30-40 lokale der havde fulgt ham på de sidste huller.
Hos Superveteran herrer vandt Claus Bøgelund Andersen (+22), Hillerød GK. Der var hård kamp om sølvet, men med en par på hul 18 gik det til Svend Mathiasen (+25), Odsherred GK, og Hans Stenderup (+25), Rungsted GK, fik sølv efter en boggie på hul 18.
Stor tillykke til alle vinderne.
Stor tak til Kokkedal for at stille banen til rådighed, tak til de mange frivillige hjælpere, og ikke mindst Turneringslederen Lisbeth, som sammen med dommerne sikrede at alt gik rigtigt til.

Link til stilling: https://www.golf.dk/ranglister-golfbox#/competition/2770797/leaderboard/2721989

/ Henrik  

Resultater Furesø Senior Open
14.-15. august

DM revanche !!!
Allerede ugen efter at der blev afviklet DM på Svenborgs og Kokkedals baner, var der mulighed for at få revanche for DM resultatet i Furesø Senior Open.
Turneringen var i år flyttet til august, da der i juli var EM for juniorer.
69 spillere stillede til start og deriblandt et par DM vindere fra weekenden før.

I Senior dame rækken var det Lotte Greve, Kokkedal og Else Kalstad, Furesø, som kæmpede om titlen. Der blev kæmpet til sidste hul og begge spillere kunne notere 2. runde i par.
Else havde dog et lille forspring fra 1. dagen og vandt i +1, foran Lotte i +4.
I Veteran dame rækken vandt Birgitte Unmack (+33), Furesø GK, foran Yuying Chen (+41) Værløse GK.
Hos Senior herrer vandt Michael Flindt (+1), Ledreborg PGC, foran Michael Brodersen (+2), The Scandinavian GC.
I Veteran  herre rækken vandt Carsten Brandt (+11), Ledreborg PGC, foran Søren Bollerup Hansen(+22), Furesø GK.
Stort tillykke til vinderne
Tak til Furesøen for endnu engang at arrange denne turnering og en stor tak til de frivillige der sikrer vi kan koncentrere os om at spille golf.

Senior Herre EM for hold
Sedin Golf Club
Slovakiet
31. august til 4. september

Senior herre EM landsholdet
Guldet fra 2020 skal forsvares og  holdet rejser  til Slovakiet den 29. august .
EM spilles i perioden 31. august til 4. september på Sedin Golf Clubs anlæg ca. 50 km vest for Bratislava.  


DGU har udtaget flg. spillere: 
Michael Flindt (Ledreborg)
Henrik Daugaard (Vejle GK)
René Michelsen (Esbjerg)
Michael Brodersen (The Scandinavian)
Bjørn Nørgaard (Rungsted)
Hans Peter Jacobsen (Rungsted)
Carsten Brandt,  Holdkaptajn.

DGU havde i år udtaget en brutto trup på 12 spillere, som har holdt et par fælles samlinger med træning og spil. Det er således en sammentømret trup, der tager afsted for at forsvare de danske farver.

DGU har ydet fuld økonomisk støtte og desuden støttet holdet med bl.a. Puma spillertøj, paradebeklædning, bærebags - helt på samme niveau som øvrige DGU landshold.
Forventninger er store til holdet og målsætningen er en top 3, hvilket burde være muligt indfri.
SEGAF vil løbende følge op på stillinger og sidste nyt fra truppen og lægge det op på hjemmesiden og Facebook.
Følg selv resultaterne via EGA's hjemmeside her.

Vinter-Tour 2021-2022

Selv om temperaturen stadig er omkring de 20 gr. og græsset er grønt, så har bestyrelsen taget fat på arrangementet af den populære Vintertour.
Allerede nu kan vi afsløre at vi har indgået aftale med Furesøen Golf Club om en gentagelse af 27 hullers turneringen, og at den vil løbe af stablen den 6. november 2021!
Tilmelding her.
This is a text block. Click here to edit this text.

Turnerings oversigt 2021


Måned

Dato

Turnering

Bane

april

24. - 25.

SEGAF Open

Lyngbygaard GK

       

maj

01. - 02.

DGU, Elite 30+ Tour 1

BarløseBorg GK

maj

08. - 09.

DGU, Divisions golf (1-2)

 

maj

15. - 16.

Ledreborg Palace Golf -  Senior og Veteran challenge

Ledreborg Palace Golf

       

juni

05. - 06.

DGU, Elite 30+ Tour 2

Ikast Tullamore GK

juni

10. - 12.

EM 50+,  D + H,

Morfontaine, Paris

EM 60+ og 70+, H

PGA, Malmø (aflyst s.f.a. corona epidemien)

juni

19. - 20.

DGU, Divisions golf (3-4)

 

juni

26. - 27.

DGU, Elite 30+ Tour 3

Sydsjælland GK

       

juli

03. - 04.

Langesø Senior Open

Langesø GK

juli

15. - 17.

Danish Senior Open

Simons GK

juli

24. - 25.

Dragsholm Senior Open

Dragsholm GC

       

august

06. - 08.

DM 50+

Svendborg

DM 60+ og 70+

Kokkedal

august

14. - 15.

Furesø Senior Open

Furesø GK

august

21. - 22.

DGU, Divisions golf (5-6)

 

aug.-sept.

31. - 04.

Senior EM for hold

Damer, Bulgarien

Herrer, Slovakiet

       

sept.

11. - 12.

DGU, Divisions finale spil

Ree GK

sept.

25. - 26.

DGU, Elite 30+ Tour Finale

Værebro GK

Elektronisk Scoreindberetning

Bemærk at der er indført elektronisk scoreindberetning i forbindelse med SEGAF matcher.
Anvendes endnu ikke i DGU matcherne

Vedtægterne

De reviderede vedtægter for SEGAF, vedtaget på generalforsamlingen 2020, er nu lagt på hjemmesiden!

Bemærk at medlemmerne, som noget nyt, kan komme med forslag til generalforsamlingen, efter at indkaldelse til denne er udsendt!

Betalingsservice

SEGAF er overgået til kontingentbetaling via Betalingsservice.
På opfordring fra medlemmerne er SEGAF, fra og med år 2021, overgået til kontingent opkrævning via girokort/Betalingsservice.

Der udsendes et traditionelt girokort/giro-opkrævning direkte til medlemmerne, med oplysning om medlemsnummer og andre nødvendige data, til brug ved tilmelding til Betalingsservice. Tilmelder man sig, så modtager man selvfølgelig ikke girokort det følgende år og sparer derved de årlige omkostninger vedr. opkrævningen, dvs. 50 kr årligt. 
Girokort udsendes omkring den 20. i hver måned.
Mvh Bestyrelsen
Sent for Free via MPZMail
Start sending beautiful campaigns in seconds.
Try MPZMail FREE